Article on Cindy Moorman’s exhibition on website Denkkaders

 

28.05.2016

Sabine Winters schreef een prachtige blog ‘Het zelf, de ander’ op haar website Denkkaders over de tentoonstelling van Cindy Moorman.

 

Het zelf, de ander.

Cindy Moorman – expositie in expositieruimte Dapiran Art Project Space

 

De anonimiteit komt tot een visuele explosie in de expositieruimte van Dapiran. De muren staan vol met stippen in rood, geel, en blauw. Mijn ogen verliezen regelmatig de focus doordat mijn hersenen achterdochtig zoeken naar patronen. Ik neem een honingraad waar en er verschijnen gele slingers, samengeklonterd rood, afgewisseld met gaten van blauw. Ik zet een stap terug en kijk hoe de kleuren en stippen in een samenhangende massa weer op hun plaats schuiven.

De stippenmassa lijkt een anonieme hoeveelheid van anderen, waar ik naar sta te kijken. Ik ken mijzelf niet als een ander, voor mijzelf ben ik uniek. Maar dat is niet wat de werkelijkheid behelst. Voor jou ben ik een van de velen. Ik ben voor jou die ander. Een van die stippen, een in de massa. Een ander waarmee je samenleeft in een wereld die om ‘het zelf’ draait.

Lees meer