Dapiran gaat verder! Vanaf 8 september

 

 

24.07.2018

 

Dapiran Art Project Space gaat verder! Vanaf 8 september starten we een nieuw initiatief samen met Francis Boeske Projects, LANG ART en The Gallery Club, onder de overkoepelende naam: ARTIST FIRST! In de Laurierstraat 82 in Amsterdam bundelen we onze krachten voor een divers en dynamisch programma met hedendaagse kunst. 

 

Persbericht

 

“De optelsom van een samenwerking is meer dan 1 + 1”, aldus Francis Boeske. “We hebben elkaar gevonden vanwege onze gedeelde passie voor kunst, de drive om te blijven vernieuwen, de waardering voor elkaars programma, maar vooral omdat we kunstenaars willen stimuleren in hun carrière. De kunstenaar staat op de eerste plek.” The Gallery Club, LANG ART (voorheen Ron Lang Art), Francis Boeske en Dapiran nemen ieder al een unieke plek in binnen de beeldende kunstscene van Nederland. Naast individuele tentoonstellingen komen er gezamenlijke presentaties met crossovers tussen kunstenaars, beurspresentaties en tijdelijke initiatieven in het buitenland voor een krachtige en afwisselende programmering. De partners hebben bij elkaar – door de verschillende achtergronden en komende uit andere generaties – een groot en breed netwerk van kunstenaars en kunst geïnteresseerden wat een spraakmakende mix aan shows, events en projecten gaat opleveren.

 

Tijdens de start van het nieuwe galerieseizoen op 8 september opent ARTIST FIRST! haar deuren met een tentoonstelling waarbij alle partners werk van één kunstenaar laten zien. De tentoonstelling biedt een vooruitblik op de programmering van het komende seizoen en de kunst verbeeldt de visie van de ARTIST FIRST! partners. Met krachtige schilderkunst van rijzende ster RaQuel van Haver, een intieme installatie van oud-Rijksakademie resident Eva Spierenburg, de nieuwe serie ‘Dazzle’ van fotograaf Bert Teunissen en keramische sculpturen van Kiki Lamers, waarbij zij het experiment is aangegaan met pigmenten en glazuren.

 

Tentoonstelling:

ARTIST FIRST! Introduces…

8 t/m 22 september 2018

Opening: zaterdag 8 september, 15.00 – 19.00 uur

 

ARTIST FIRST!

Laurierstraat 82, Amsterdam

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag, 13.00 – 18.00 uur