CO-OP Introduces … vanaf 8 september

 

 

24.07.2018

 

Op zaterdag 8 september opent hét nieuwe initiatief voor een divers en dynamisch programma met hedendaagse kunst in Amsterdam haar deuren: CO-OP. In de Laurierstraat 82 bundelen Dapiran Art Project Space, Francis Boeske Projects, LANG ART en The Gallery Club hun krachten.

 

“De optelsom van een samenwerking is meer dan 1 + 1”, aldus Francis Boeske. “We hebben elkaar gevonden omdat we elkaars werk en programma waarderen en onszelf willen blijven vernieuwen.” The Gallery Club, LANG ART (voorheen Ron Lang Art), Francis Boeske en Dapiran nemen ieder al een unieke plek in binnen de beeldende kunstscene van Nederland. Naast individuele tentoonstellingen komen er gezamenlijke presentaties met crossovers tussen kunstenaars, beurspresentaties en tijdelijke initiatieven in het buitenland voor een krachtige en afwisselende programmering. De partners hebben bij elkaar – door de verschillende achtergronden en komende uit andere generaties – een groot en breed netwerk van kunstenaars en kunst geïnteresseerden wat een spraakmakende mix aan shows, events en projecten gaat opleveren.

 

Tijdens de start van het nieuwe galerieseizoen op 8 september opent CO-OP haar deuren met een tentoonstelling waarbij alle partners werk van één kunstenaar laten zien. De tentoonstelling biedt een vooruitblik op de programmering van het komende seizoen en de kunst geeft gezicht aan de visie van de CO-OP partners. Met krachtige schilderkunst van rijzende ster RaQuel van Haver, een intieme installatie van oud-Rijksakademie resident Eva Spierenburg, de nieuwe serie ‘Dazzle’ van fotograaf Bert Teunissen en keramische sculpturen van Kiki Lamers, waarbij zij het experiment is aangegaan met pigmenten en glazuren.

 

Tentoonstelling:

CO-OP Introduces…

8 t/m 22 september 2018

Opening: zaterdag 8 september, 15.00 – 19.00 uur

 

CO-OP

Laurierstraat 82, Amsterdam

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag, 13.00 – 18.00 uur